VRIJWILLIGERSWERK

Met cAnnect kunnen we rekenen op een gedreven team van zes vrijwilligers. 

We vertrekken steeds vanuit de interesses van onze vrijwilligers en matchen dit met vragen van deelnemers of de opzet van de tocht. Zo varen vrijwilligers soms mee met jongeren, staan ze hen bij als uitdagingen opduiken of bieden een luisterend oor, al dan niet samen met een begeleider van cAnnect. Vrijwilligers nemen jongeren op sleeptouw vanuit een eigen passie, engagement of interessegebied.

Daarnaast engageren vrijwilligers zich soms ook praktisch. Zo ondersteunen ze de werking door materiaal langs te brengen, te helpen met het opzetten van tenten of het helpen in en uitladen van het kanomateriaal.  ...

We gaan er van uit dat de vrijwilliger deze tocht niet onderneemt vanuit een verwachting de jongere te willen helpen als hulpverlener. Daarmee komen ze los uit de hulpverleningsrelatie.

De vrijwilliger onderneemt de tocht vanuit een gerichte aandacht voor de activiteit zelf, het varen, het eten maken, het opzetten van de tent, het genieten van de natuur, of een specifieke uitdaging. Tijdens deze activiteit is er heel wat tijd en ruimte voor spontane gesprekken en reflectie.

Als vrijwilliger kies je zelf wanneer, hoeveel keer en welke ondersteuning of taken je graag opneemt.

Overtuigd om vrijwilliger te worden?

Neem contact op via cannect@dewalhoeve.be of op het nummer 0470/ 10 21 80