Back to the Roots

27/07/2023

Deze zomer kreeg cAnnect via Joetz vzw de kans om deel te nemen aan de opleiding ‘Back to the Roots’ van International Centre for Peace and Integration (ICPI) in Georgië met de steun van Erasmus+. We werden met een groep van 22 deelnemers uit acht verschillende landen samengebracht in een natuurgebied in Georgië waar we aan de lijve ondervonden hoe je de natuur kunt inzetten om het mentaal welzijn van jongeren te vergroten. We verbleven op een kampeerweide in tenten met enkele basic voorzieningen. Dit alles versterkte het doel van de opleiding, het was op verschillende vlakken terug naar de basis.

We kregen les over welke effecten de natuur kan hebben op het lichaam en op het mentaal welzijn. We leerden wat activiteiten als ‘bosbaden’ precies betekenen en hoe we deze kunnen inzetten.

Erg boeiend was ook de uitwisseling met de deelnemers uit andere landen over hulpverlening en good practices uit bestaande outdoor projecten. We deden heel wat uiteenlopende activiteiten waarbij we telkens de link maakten met het eigen werkveld.

Na 10 dagen ondergedompeld te worden keerden we allen geïnspireerd terug naar huis.

Het was een unieke en erg leerrijke ervaring. De kennis die opgedaan werd zetten we in om cAnnect verder te versterken.